Ugens madplan uge 49

Først en beklagelse: jeg blev allerede i sidste uge spurgt, hvad en pasta-tærte er, og jeg fik ikke svaret. Det er virkelig dårlig blogger-stil.

Men altså: det er en reste-ret. Man tager sin kolde, kogte pasta fra dagen før. Så lægger man lidt kød i (jeg havde en rest chorizo, men alt tilberedt kød kan bruges), lidt grøntsager (jeg havde en squash og lidt edamamebønner fra frost) og så hælder man en æggemasse over (jeg havde 5 æg og en god rest skyr, samt en oste-ende, der blev revet). Det ryger i ovnen til det er gyldent på toppen. Det smager dejligt og er altid en succes hos ungerne. 

Og nu vi er ved det med ovne: vores ovn blæste alle sikringerne i sidste uge. Vi tror i al fald det var den. Husbond tester på tirsdag, hvor der ikke er nogen andre hjemme. Ind til da går jeg ud fra, at der skal laves mad uden ovn. Tilfældigvis har jeg lige fået kogebogen “One Pot” hjem, og som titlen antyder er der rigtig mange retter i én gryde i den, så en del af ugens retter kommer fra den. 

Det bliver cirka sådan her:

Mandag: Risotto med svampe. Koldrøget kyllingebryst og flødekysset rosenkål (rosenkål, der lige har været på panden med frisk chili og fløde). 

Tirsdag: Kartoffelcurry m. ris og måske også en spinat-curry. Vores er fra kogebogen “Forunderlige dufte“, men via linket har I en idé. (Nogen, der vil genudgive “Forunderlige dufte”, i øvrigt? Den er fyldt med skønne, autentiske, vegetariske opskrifter, men den er udgået fra forlaget, og kun illustreret med stregtegninger.)

Onsdag: Pølser, linser, grønkål i én gryde. Det kan KUN blive godt! (se “One pot”). Salat til af fint skåret rødkål, rød grønkål og gulerødder. En god dressing og måske lidt tranebær eller blåbær i . 

Torsdag: Sandwich med pastrami (vi har stop-spild-af-mad pastrami i fryseren) og brie. En god relish til at groft revne gulerødder, selleri og æble. De voksne blander med fermenteret græskar, der er rivestærkt, men smager FANTASTISK!


Fredag: Pasta og spanske kødboller. Hvad vi skal have til af grøntsager, kommer lidt an på, hvad der trænger til at blive spist.

Lørdag: Er vi i København hos min søster. Hvis vi kommer hjem og er sultne, spiser vi madder eller rester.

Søndag: Blended grøntsagssuppe med speltkerner. Inspiration fra “One pot”. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s