Ugens madplan uge 16

Der er to ting, jeg har besluttet at fortælle jer om i dag. Den ene handler om næsten-voksne børn og den anden handler om Kassen.

Nuvel. Næsten voksne børn: vi bor fem her i vores lille hus. Fire herre og mig. Drengene er tyve, (knapt) femten, og tolv. Altså unge. De MENER ting. De vil gerne have DERES EGET. Så vi flytter stille og roligt på ting, så vi alle fem kan være her. Mellembarnet tager fast med ud og køber ind hver søndag – vi har lige været afsted. Det er sådan, fordi han i den grad har en mening om, hvad der skal være i køleskabet. Der kommer faktisk rigtig meget med hjem, som jeg aldrig ville købe. Almindelig skiveskåret skinke. Ditto spegepølse. Lys pålægschokolade. Toastbrød. Bvadr! Men altså: knægten bor her. Han spiser 4 sandwich’s (8 stk toastbrød i alt), når han kommer hjem fra skole. Han kan være helt desperat efter mad. Vred. Grædefærdig. Det skal gå stærkt!

Og desuden: hvis vi vil lære ham (dem) at være selvstændige individer, så gælder det vel også, når de træffer valgt, vi ikke er enige i? Og selvom de voksne betaler, skal de unge vel også have en stemme?

Det betyder ikke, at de bestemmer alting. Fx har de ikke haft ret meget at sige omkring ugens aftensmad – der er ting, der er købt og betalt, og som skal bruges. Blandt andet fordi vi har fået KASSEN – Skagen food leverer nemlig en “Kasse mod madspild”. Genialt! Vi fik den første i fredags, og den var en totalt, lyksalig rodebutik af frugt og grønt. Dejligt. Men madplanen skal jo så også afspejle indholdet. Derfor ser den således ud:

Mandag: Pasta med bacon og flødeost. Spidskålssalat til.

Tirsdag: Koteletter i fad med ratatouille. Ris til.

Onsdag: Nordafrikansk butternut stuvning

Torsdag: Kyllingesandwich ( af røget kyllingebryst og coleslaw) m. fritter af sød kartoffel. Chilimayo til. (Har ikke nogen god opskrift – har du?)

Fredag: Pasta med grønkål (vi nåede det ikke sidst det var på programmet). Salat af det, der kommer med næste uges kasse.

Lørdag: Trines kartoffelret (fordi det snart er slut med vinterkartofler, og til denne ret er det kun dem, der dur). Vores bliver med den sidste rest ande-chorizo fra fryseren.

Søndag: Ungerne alene hjemme. De ved endnu ikke, hvad de vil lave af mad, men det er nok noget med bacon.

 

Reklamer

2 kommentarer til “Ugens madplan uge 16”

  1. Dejlig madplan som altid, har haft kigget lidt på den kasse, det passer bare ikke lige nu, men skide god ide. Vil du dele hvad der har været i?

    1. Altså, jeg VIL gerne, spørgsmålet er om jeg kan huske det hele. Jeg prøver: spidskål, butternut, sødekartofler (4-5 stk), gulerødder (en pose), 1 agurk, 4 store tomater, en aubergine, en squash, ingefær, 2 avokadoer, 2 kiwier, en stor ananas. Altsammen i superlækker kvalitet. Jeg er som sagt ikke sikker på, jeg har husket det hele. På fredag tager jeg et billede og lægger op, så I kan se det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s