Hvidløgspostej som vor mor lavede den

Ak ja, at være født i 70’erne og vokset op i 80’erne. Når vi havde gæster, lavede min mor – hvidløgspostej. Vi fik flutes til, kan jeg huske. Jeg har skrevet den af, lidt sjusket, med min lilla tush-pen engang i 90’erne, så bær over med de lidt upræcise mål og tider. Når jeg kigger på opskriften i dag, skal der et par små-rettelser til for at den går i 2017 – men dem har jeg så lavet. Den kommer her:

Hvidløgspostej pillivuyt-oval-postejform-med-lag-nr-8-09-liter

Du skal bruge:

Ca. 100 gr hakket løg

Mindst 3 fed hvidløg

100 gr smør

4 dl mælk

2 dl rasp

2 dl klid

2 æg

Frisk eller tørret basilikum

1 terning grøntsagsbouillion

Salt og peber

 

Gør som følger:

Steg løg og hvidløg så de bliver bløde, men uden at de tager farve. Gør det i en gryde, så du bagefter kan hælde mælken på og lune den. Så smelter du smørret i den lune mælk, og derefter bouillon-terningen. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af. Kom de letpiskede æg og basilikum i, samt salt og peber. Pas på med saltet, bouillon salter meget. Til sidst rør du rasp og klid i. Hæld postejen i en form og bag den 50-60 min.

Spis med en god, fyldig salat og brød.

Reklamer

2 kommentarer til “Hvidløgspostej som vor mor lavede den”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s