Ugens madplan uge 16

Hverdagen truer. Og ikke nok med det: vi er flade. Eller rettere, vi har besluttet, at vi hellere vil bruge vores penge på noget andet, så derfor er der skåret i hverdagsbudgettet. Desuden er jeg blevet stædig: vi har fyldt op i alle lagre og i fryseren. Vi mangler hverken shampoo, sæbe eller lokumspapir. Det må da kunne lade sig gøre at komme gennem den sidste uge for en 100-lap? Prøve skal vi i hvert fald. Men allerede nu kan jeg sige at de virkelige problemer er ost og smør.

Og hvad er det så, vi har på hylder og i skabe? Det er linser og bønner. Jeg er netop i gang med at koge en grydefuld limebønner, der bliver hovedbestanddel i en del af maden i morgen. Resten ryger i fryseren til en anden gang. Vi har mange grøntsager, og får flere på torsdag. Vi har gratis æg og billig mælk. Vi har mel til brød. Vi har kylling på frys, og en enkelt pose med okse-tern. Vi har rester fra påske. Vi har lidt grønt fra haven.

Nå, men:

Mandag: Grøntsagstærte. Hertil lun bønnesalat. Bertram er med-kok.

Tirsdag: Stegte kartofler og auberginer. Kyllingelår til.

Onsdag: Suppe af gulerødder og røde linser. For at det ikke bliver alt for sundt, bager jeg et tortano (ostebrød) med alle osteresterne fra påske til.

Torsdag: Burgere med kartoffelfrikadeller – eller linsebøffer

Fredag: Æggekage m. bacon, purløg og tomater.

Lørdag: Kulmule, frisk pasta og hjemmelavet persillepesto (for vores persille har overlevet vinteren, og der er meget allerede!). Asbjørn er kok.

Søndag: Langtidssimret oksegryde. En fyldig salat til.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s