Ugens madplan uge 2

Sidste uges store hit blev kanin med kartofler. Jeg tilføjede lidt bacon og brugte lidt mindre vin (det blev en slat rosé fra nytårsaften). Det smagte vanvittig godt – og det vil det også gøre med kylling, hvis det er lidt svært for dig at skaffe kanin.

Fiskekrebinetterne udgik, fordi Årstiderne valgte af sende de fineste, små, faste fladfiskefiletter i stedet for den sejfilet, de havde bebudet. De var så fine, at de bare lige fik en let panering og røg på panden – ummm….

Vi er så utrolig heldige af have fået et kæmpe stykke vildt velsmagende parmesan af min søster i julegave (hun gav os ost, vi gav hende likør. Det var smukt.). Det afspejles lidt i planen denne uge, det er simpelthen en fantastisk ting at have i et køkken. Jeg frygter lidt at det går som med rigtig vanilje – der er ingen vej tilbage til supermarkedets version, når man først har prøvet den ægte vare.

parmesan
Parmesan. Billedet lånt fra Årstiderne.

Nå, men til planen!

Mandag: Frikadeller (halvt kanin, halvt flæsk. Mange, så der er til frokost og måske frost.) Hertil rødkålssalat med bygkerner (der står spelt i opskriften, men det er byg vi har på lager, så sådan er det). Vores får flager af parmesan på. (Bertram er medkok).

Tirsdag: Efterårsgryde. Oksefars, porre og rodfrugter koges sammen med boulion. Der skal være til 2 dage. Spises med rugbrød og koldt smør.

Onsdag: som tirsdag.

Torsdag: Majschowder. Nachos til.

Fredag: Spaghetti carbonara (med den gode parmesan!). Rødbedesalat til.

Lørdag: Kyllingebryststeg. Grov mos af kartoffel og selleri , samt stuvning af svampe og porre til. (Asbjørn er medkok).

Søndag: Grød (Fx. grov risengrød) og/eller rester.

 

Reklamer

One thought on “Ugens madplan uge 2”

  1. Nej det kan være farligt sådan med gode råvarer:-D
    Min far er begyndt at fiske og deler gerne med os, så supermarked fisk kan godt blive der og især frost sild:-D

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s