Ugens madplan uge 4

I denne uge skal der spises kål, kartofler og rodfrugter, for sådan er det i Januar, og det tager vi ikke skade af. Som I kan se af forrige indlæg, har jeg hentet inspiration udefra, og jeg glæder mig til at dykke ned i den dejlige videnspool og hive dejlige kålretter op.

Vi starter dog et andet sted:

Mandag: Æbleflæsk på rugbrød. (Vi har æblemos i fryseren, så der skal bare steges bacon, hvilket gør det til fastfood). Krydret vintersalat a la Nanna Simonsen* til (anbefalet af Louise Rasmussen, tak!)

Tirsdag: Kartoffelcurry m.ris. Resten af salaten fra dagen før til.

Onsdag: Karrykål, Amagergryde, kollegiekål – kær kål har mange navne! Der laves en ordentlig skudefuld, så der er til dagen efter også og der kommes både selleri og porre i. Rå rødbedesalat af de fineste gulbeder til. Der laves også til madpakke dagen efter.

Torsdag: som onsdag. Grønne bønner til, vi koger hele posen og bruger resten til frokost dagen efter måske som marinerede bønner.

Fredag: Kålfri dag! Spaghetti Carbonara (vi fandt på noget andet i uge 3). Masser af grønne ærter til.

Lørdag: Fasaner i flødesovs. Rustik kartoffelmos og coleslaw til.

Søndag: Kartoffelpizza og squashsalat med oliven og feta.

Og så er der gået en uge med kål! Der er sikkert mere tilbage….

*1/2 lille hvidkål, 4 gulerødder, 1 stort skalotteløg eller et lille rødløg, 1 fed hvidløg, 1/2 grøn chili (eller rød – det virker også), lidt frisk ingefær, 2-3 spsk ris-, lager- eller hvidvinseddike, 2-3 spsk olie, salt og peber, en tsk honning og en stor kop friskhakket krydderurter (koriander, mynte, basilikum, purløg, kørvel, persille).

Gør sådan: Snit kålen og gulerødderne fint (i hånden så de holder sig sprøde). Anret i salatfad. Snit løg, hvidløg, chili meget fint. Riv ingefær og bland det med løg, hvidløg og chili, eddike, olie, salt, peber og honning. Snit krydderurterne og vend dem sammen med dressingen i salaten. (Rist nogle sesamfrø og drys over, hvis du kan lide det)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s