Grøntsager som hovedret

Vi er godt i gang med at spise flere grøntsager, og begynder at gøre os nogle erfaringer. Det fungerer i det store hele godt, men vi skal arbejde med at vende vores vaner. Vi er vandt til at kulhydratet er det, vi skal blive mætte af, ikke grøntsagerne. De har altid været tilbehør. Det er også det, vi har lært vores børn. Det vender vi ikke fra én dag til en anden!

Mandag (frikadeller, byg og spidskålslaw) var ikke så anderledes end vi plejer. Det hele var lækkert, men de fleste spiste sig mætte i kød og byg.

Tirsdag (blomkålssuppe) fungerede som altid godt, men igen spiste ungerne meget brød. Det gør nu ikke noget, når det er så groft og godt som det vi fik 😉

Onsdag fik vi squash bagt i ovnen med nye løg og merguez- kikærter. Det var helt utrolig lækkert! Kikærterne var krydred i en blanding af spidskommen, sort peber, kommen, cayenne, røget paprika, hvidløg og rosmarin. Det hele på en pande, knuses og i lidt lun olivenolie i en lille gryde. Kik-ærterne ned i og blive lune. Nom nom nom! Ungerne spiste dem ikke, men den yngste var heller ikke hjemme, han var såmænd nok hoppet på. Perfekt til de ovnbagte squash og løg, der havde karamelliseret let i ovnen.

Torsdag (rødbeder i yoghurtcreme, and og kartofler) – endte med rigtig mange kartofler til de fleste, fordi Årstiderne kun leverede 350 gr. rødbede – det kan vi jo ikke leve af. Det burde jeg nok have forudset , og jeg skulle jo bruge et kilo! Men lækre var de, de søde små…

Overordnet vil jeg sige at det funger rigtig godt, vi synes vi spiser godt, vi er mætte og har det godt. Men der skal meget til! To squash er ikke nok til alle os, og der skal som  nævnt også mange rødbeder til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s