Ugens madplan uge 3

Vi tænker meget over, hvordan vi planlægger vores tid lige nu. Husbond skal snart starte arbejde og jeg arbejder langt væk. Vi skal ikke være for længe om at lave mad, og i weekenden må vi gerne lave til flere dage. Omvendt skal det stadig være godt!

Vi har haft fiskekassen fra Årstiderne et par uger nu, og det er superlækkert! Når vi alligevel vælger at gå ned på hver anden uge, handler det om pris. Reelt er der fisk til 3-4 personer (vi har drenge i voksealderen), og kassen koster 125 kr. Det er simpelthen for høj en kuvertpris til et hverdagsmåltid. Så må vi spise nogle billige rejer, en røget makrel eller en fiskefrikadelle, hvis der skal fisk til de øvrige uger. Hvor er det trist, fisk skal være så dyrt!

I denne uge springer vi fredag og lørdag over – Husbond og jeg skal til denne lille idyl i Sverige i weekenden, og ungerne skal forkæles af fastre og farmor.

I næste uge truer virkeligheden med to udearbejdende voksne med lukkevagter, lørdagsvagter og langt til arbejde. Gys!

Nå, men det ser således ud:

Mandag: Stegt flæsk med persillesovs. Grønne bønner til. (Mindstemandens ønske gennem flere uger. Nu skal det være.)

Tirsdag: Risotto med svampe og chorizo. Desuden stegte rosenkål (m.honning og chili.)

Onsdag: Majschowder m.nachos.Kulørte Kikærter til mig (fra “Suveræne” Salater).

Torsdag: Pizza. Desuden Broccolisalat m. bønner

Fredag: –

Lørdag: –

Søndag: Pasta m. pesto og revet ost. (lige kommet hjem, trætte, tidligt i seng, pakke ud, gøre klar til dagen/ugen efter…..)

Reklamer

4 kommentarer til “Ugens madplan uge 3”

 1. Tak for inspirerende madplan. Bruger det netop til inspiration, da jeg bare ikke KAN følge en madplan eller planlægge mad flere dage i forvejen. Til gengæld har vi altid nok på lager, til at improvisere lidt af hvert, men…
  Jeg vil give dig ret i, at fisk er blevet alt for dyrt. Nogle gange går jeg til fiskehandleren velvidende, det koster en del. Alligevel bliver jeg chokeret hver gang. Her i Odense koster tre små stykker torsk (ikke til nytår..) og lidt sennep 200 kr. Det kan ikke passe, at man skal spise supermarkedsfisk og fisk vokset op i mudderet i en afdanket rismark i østen, når man bor i et vand-land som Danmark! I Tyskland er det billigere, i Frankrig er det billigere, i Holland, you name it.
  God idé at lave mad til flere dage af gangen, det gør vi også mere og mere. Eller fx. en grund-kødsovs, der så kan krydres forskelligt og bruges forskelligt. Den kan fryses ned, så man ikke behøver at spise den to dage i træk.
  Nå, pizzaen kalder – vi har gang i tre bradepander med vege- , veganer- og kødpizza.

 2. Hej Mille!
  Med fare for at lyde lige lovlig lokalpatriotisk, kan jeg anbefale at købe fisk i Esbjerg 🙂 Der er et meget stort udvalg i fiskebutikker og priserne er rimelige. Jeg tror det skyldes, at fisk betragtes som hverdagmad i fiskerbyen. Fiskehandleren ved Hovedbiblioteket/Banegården er super, men bevæger man sig ned på havnen er udvalget overvældende og priserne absolut til at have med at gøre – også for et drengehjem på Fyn.

 3. Jeg har skam ofte købt fisk i Esbjerg, men har ikke fået opsporet fiskehandleren på havnen. Men det tager tid, hvis jeg skal ind til byen/ned til havnen i myldretiden og derefter ud til motorvejen, og derfor var det nemmere at få det bragt 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s