Ugens madplan uge 1

Ikke bare en helt ny uge, men et helt nyt år tager sin begyndelse, og der skal ske noget nyt. Eller faktisk ikke så meget noget nyt , som en tilbagevenden til noget gammelt.

Livsstilen skal lægges om, og tilbage på det sunde spor. Jeg skal smide nogle kilo, men det er egentlig ikke det vigtigste – det vigtigste er, at få kroppen til at fungere optimalt igen. Der skal spises sundt, med flere fibre, og der skal motioneres.  Princippet er,  at jeg spiser det samme som familien, bare meget mindre. Og så spiser jeg 250 gr. grove grøntsager til. Det er dem, der er det væsentlige her. Jeg ved fra tidligere, at det skal være grove grøntsager (se tidligere indlæg), og det skal være interessant. Der skal være nok til mindst frokost dagen efter, og det skal være forholdsvis nemt. Det kræver god planlægning, og den vil I kunne se her.

Og hvordan ser det så ud?

Nogenlunde sådan her:

Mandag: Rest af porchetta med pasta og tomatsovs. Kikærtesalat til. (Udblød og kog alle kikærterne, og put i portionsposer i fryseren, så der er til næste gang). Sørg for, der er salat nok til frokost torsdag.

Tirsdag: Christinas kylling med brune ris (jeg skal nok komme med opskriften, men jeg skal lige prøve den først. Det er noget med kylling i tern, en masse grøntsager, i ovn med kokosmælk). Grønne ærter, dampet let, til. Igen, nok til frokost dagen efter.

Onsdag: Frikadeller med pasta og pesto (til ungerne), resten af tomatsovsen fra mandag med grønne og røde bønner i til os andre. Tomatsovs og pasta til frokost dagen efter.

Torsdag: Rødbedesuppe med ostebrød. Rest til frokost fredag.

Fredag: Fiskefiletter m. ovnkartofler og remouladesovs. Coleslaw af gulerødder og spidskål til.

LørdagLammeragout med kikærter og tomat samt fennikel- og spidskålsalat. Groft brød til.

Søndag: Brændende kærlighed med bacon. Rødbeder med peberrodscreme til. Rødbeder og grovbrød med tun-hummus dagen efter.

Det ser da hverken slemt eller slankeagtigt ud, vel? Så er det bare at skære ned i mængden og droppe kage, slik, fuldfed ost og hvidt brød…..

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s