Ugens madplan uge 33

Hverdagen brøler derudaf! Alle knokler på, det bedste de har lært. Vi snakker meget om, hvad ungerne skal gå til – om de overhovedet skal gå til noget. Tiden er knap, pengene ligeså, og der er meget der skal ske på de sølle timer mellem halv fem og halv otte, der reelt er dem, vi har til rådighed.

Nok om det! Her er mit bud på, hvad man kan spise sådan en hverdagsuge:

Mandag: Fiskefiletter, nye kartofler m.persille. Koldt smør til, og ærter/gulerødder. Kartofler nok til salat dagen efter.

Tirsdag: Spinattærte m.kartoffel-bønne-æblesalat fra bogen “Vegetarretter“. Hvis der kan blive tærte til madpakker dagen efter er det godt….

Onsdag: Kartoffelcurry, m.hjemmelavet naan, yoghurt og ris.

Torsdag: Pasta med kødsovs. Store Øglen laver mad! Broccoli til, og nok til dagen efter.

Fredag:  Sukkersød lakridskylling, m.ris og broccolisalat.

Lørdag: Risotto. Fyldig salat til, hvilken ved jeg ikke rigtig endnu. Godt brød til. Tror, vi kører en lille forret først. Nogen bud?

Søndag: Skinke m. ovnkartofler og stuvet spidskål.

Og hvad skal jeg så spise til frokost? Jeg har kig på en avokado/kikærte-salat, den kan holde et par dage. Så får jeg en grovbolle med skinke til. Både kartoffel-bønne-æblesalat og curry kan bruges til madpakke, selvom sidstnævnte skal kombineres med noget grovere, fx. kidneybønner.  Og de er blevet uventet svære at skaffe, idet min Superbrugs er blevet til en Dagligbrugs, hvilket med ét slag tryller alle de spændende varer ned af hylderne og afliver den sidste grund til at komme der. Bittert! Dermed er det ikke muligt at købe tørrede bønner i min nærmeste by mere, og jeg skal ind til Odense for at få dem. Tåbeligt!

Reklamer

3 kommentarer til “Ugens madplan uge 33”

  1. Så du havde spidskål på programmet, jeg fik en skøn salat til noget grill: rå strimlet spidskål, røde fintsnittede æbler, dild vendt i let mormordressing, man kan sikkert kyle nogle val- el hasselnødder i el solsikkefrø i også. Mht indkøb, du kan nemt hoppe fra på motorvejen fra esbjerg v kolding til kolding storcenter, hold øje m tilbud i bilka, så kan du jo købe stort af bønner mm hver 2-6 måned – det kan jo holde. Og det er kun en omvej på få km.

    1. Men det tager tid, og den har jeg ikke. Og så synes jeg, det er drønærgerligt! Jeg vil så gerne handle lokalt, både for miljøet og mig selv, men det bliver stedse vanskeligere. Det er trist at det skal være så svært at leve et helt, fuldt liv uden for de store byer.

      1. Ved godt tiden er en faktor – tænkte bare det var hurtigere at handle stort på vej hjem fra job via en ret lille omvej end at skulle køre ind til Odense og tilbage igen… Men din pointe om lokalt forstår jeg rigtig godt…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s