Ugens madplan uge 13

Laaaang snak i går om fiber, grøntsager og fedt. Vi synes ikke, vores børn får grøntsager nok, og den tid, hvor fedt bare var ok, fordi de var børn, er ret beset også forbi – de er faktisk ikke små mere. Vi vil gerne have plads i “fedt-budgettet” til en kage lørdag/søndag, så det må være slut med smør under madderne i madpakken.

Desuden har vi det problem, at vi altid laver mad til 4, og så spiser drengene ikke noget – og så spiser Husbond og jeg alt for meget for at maden ikke skal gå til spilde. Omvendt kan vi ikke bare lave til 2, for hvis ungerne nu alligevel spiser det, skal der være til dem…..

Men tilbage til grøntsagerne: hvad spiser dine børn af grønt? Mine spiser gulerødder, rød peber, agurk, majs…. og ikke så meget andet.  Det er simpelthen for lidt – idéer modtages meget gerne. Det må meget gerne se pænt ud, så spiser mindstemanden mest. Omvendt kan han virkelig ikke lide ærter, også  spiser han helst heller ikke bønner.

Nå, men madplanen ser således ud:

Billede fra viskalspise.dk

Mandag: Hamburgerryg med ovnkartofler og coleslaw. Der skal også være kød til madpakker.

Tirsdag: Kylling Korma m.ris og indisk kryderede ærter.

Onsdag: Spaghetti Carbonara og grønne bønner

Torsdag: Medister m. kartoffelmos og dilddampet spidskål

Fredag: Minestrone m. brød

Lørdag: Fiskefiletter m. kartofler, dampede gulerødder og persillesovs.

Søndag: Ravioli. Hjemmelavet, that is!

Reklamer

3 kommentarer til “Ugens madplan uge 13”

 1. Hej Camilla
  Jeg har nu fulgt med i et par måneder og har virkelig fundet inspiration til min egen madplan. Sjovt nok havde jeg her til morgen nøjagtig den samme snak med min mand. Vi spiser alt, alt for lidt grøntsager – hvilket dels skyldes dovenskab (det tager tid at for- og tilberede grøntsager) og dels at vi mangler idéer. Vores søn spiser gerne broccoli, gulerødder og blomkål, men det er så også det eneste. Vi har nu bestemt, at vi i denne uge skal prøve at “bakke” køleskabet op samt have mindst én slags grønt til hver ret, og så håber vi, at vi på den måde langsomt kan få inkorporeret grøntsagerne i vores kost.

  Tak for inspiration til hverdagen og god kamp med grøntsagerne.

  Med venlig hilsen Gala

 2. Hej Gala
  Velkommen til! Det er altid rart at nogen kan bruge det, man laver til noget. Som du kan se af denne uges madplan. prøver vi også at få lidt mere forskelligt ind i denne uge – så kan vi dele erfaringer, når vi kommer så vidt.
  Jeg kigger over til dig og ser, om du ikke har et par gode forslag i de kommende uger.

  Mange hilsner,
  Camilla

 3. Hej Camilla
  Jeg følger også fast med, får den på mail, er dog lidt bagefter med nogle indlæg…
  Jeg nyder inspirationen til madplanen. Vores søn på 2½ år har i år ikke rigtig gidet andre grønsager end agurk, tomatsovs og til nød majs med æg, der er en weekend-spise.
  Vores løsning er blevet lidt synd;-) Gulerod, sqush eller rødbede i det hjemmebagte brød og en masse skjulte, blendede grønsager i tomatsovsen, endda en gulerod i den hjemmelavet frugtmos til havregrøden.
  Vi sørger samtidig for, at han hele tiden får tilbud grønsager og smager på det.
  Håber du kan bruger det til noget:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s