ugens madplan uge 41

Burp. Har sønderjysk kaffebord langt op i halsen, og min mave er megafornærmet. Men lækkert, det var det! Jeg skal nok spare dig for detaljerne, men der var kage til rigtig, rigtig mange timer…..

Og i morgen er det så hverdag igen. Vi skal have brugt noget af al det fjerkræ, vi har fra Allegaarden i fryseren, fordi vi har fået tilbudt dejligt økologisk oksefars, der kommer i næste uge. Så derfor:

Mandag: Kalkunfrikadeller m. kikærte/persillerodssalat. Godt brød til.

Tirsdag: koger vi en kylling og laver nuddelsuppe. Kødet bruger vi til kyllingesalat til madpakker og til aftensmad torsdag.

Onsdag: Kartoffelcurry m. naan og yoghurt.  Salat af grønne bønner og rødløg, med en “indisk” dressing m. bla. spidskommen. Ungerne spiser nok mest ris og naan, men sådan er det så den dag.

Torsdag: Tortillas m. kylling, rød/gul peberfrugt og sukkerærter. Evt. en yoghurtdressing til.

Fredag: Burgere. Og dessert. Vi har nemlig besluttet at aflive det færdigkøbte fredagsslik, og i stedet benytte fredagene til selv at frembringe en eller anden lækkerbisken. Det kan være is, kage, desserter eller hjemmelavet slik. Vi vil ikke længere være med til at fylde vores børn med noget, vi ikke selv vil spise. Og desuden har vi rigtig mange gode opskrifter på guf, som vi aldrig får prøvet, fordi vi så sjældent spiser guf. Så nu skal vi lave hjemmelavet karamel, småkager og is. I denne uge har mindstebarnet besluttet at vi skal have chokoladeis. Så sådan er det. Vi skal så bare sørge for at holde den så fedtfattig så muligt (uden at smager lider under det, naturligvis) og ikke at lave for meget. Planen er jo ikke at fylde fryseren med isrester….

Lørdag: er vi hos gode venner

Søndag: Spaghetti carbonara – vi kommer sent hjem og skal i seng i ordentlig

Reklamer

3 kommentarer til “ugens madplan uge 41”

 1. Fantastisk god idé med fredagsdessert istedet for slik, noget jeg også vil indføre, når vi kommer til det, men nok om lørdagen da vi nogle fredage arbejder til sent.

 2. Jeg lovede lige @infonauten en opskrift på en is. Men kan ikke lige presse det ned på 140 tegn. Opdagede, at den altså alligevel bruger genveje: Nutella. Det havde jeg fortrængt. Men godt smager den – og er meget egnet til jeres i-stedet-for-fredagsslik-projekt. Så here goes:

  Grundopskriten er en almindelig parfait is med 4 pasteuriserede æggeblommer, 4 spsk sukker, lidt vanillekorn og ½ liter fløde.

  Pisk blommer, sukker og vanille meget grundigt.

  Pisk fløden stiv og bland det i æggemassen.

  Rør forsigtigt 50-100 gram ristede, groft hakkede mandler i. Vigtigt for smagen, at de er ristede!

  Bland endnu mere forsigtigt 4-6 spsk Nutella i uden at røre Nutellaen helt ud. Skal ligge i striber.

  Frys cirka 4 timer. Rør med en gaffel efter den første time.

  Bedst på selve dagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s