Ugens madplan uge 13

Påskeugen er her med alt hvad dertil hører. Vi er hjemme i år, og skal ikke have så vældig mange gæster (tror jeg nok), så det bliver forårsagtigt, men ikke festagtigt.

Jeg vil rigtig gerne markere årstidernes skiften, og lige nu bugner haven af alle de små spirer, der i sin tid leverede vitaminer, og dermed overlevelse,  til de vinterblege nordboere. Så dem skal vi da ha ind i køkkenet og ned i maverne! Forøvrigt er det om at få dem på af jorden inden de får for godt fat….

Så derfor:

Mandag: Lieret blomkålssuppe (vi nåede det ikke søndag) m. speltflutes

Tirsdag: Krebinetter m. ruskomsnusk (du ved, nye gulerødder og ærter i opbagt sovs med MASSER af persille…) og kartofler

Onsdag: Pizzabøffer m. pasta og grøn salat

Torsdag: Flæskesteg i kokosmælk m.ris og noget asiatisk agtigt-kål – nu må vi se, hvad vi kan få.

Fredag: Grønne pandekager (m.skvalderkål) m. ricottafyld. Hertil tomat/avocado salsa.

Lørdag: Noget med lam – hvis vi kan få det,salat med røget lammekølle.  Bagefter omeletter m. spinatfyld. Måske også en dessert? Mon man kan få rabarber nogen steder?

Søndag: Brændenældegnocchi. Og det skal være søndag,  så har vi nemlig hele dagen til at samle brændenælder. Hertil godt brød og pesto. Bagefter resten af gorgonzolaen fra dagen før, og frisk frugt.

Planen bære klart præg af at vi har lidt mere tid til at lave mad, selvom vi kun har fri i helligdagene. Drengens gymnastik er slut for i år, der er ingen aftenmøder, det kan i det hele taget godt mærkes at resten af Danmark holder fri. Vi læner os lidt tilbage, og nyder foråret, haven, maden og hinanden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s