Chowder er en ny ting for mig – jeg fik det forslået her på bloggen i forbindelse med mit indlæg om Supper. Jeg har fundet nogle forskellige opskrifter, kombineret mig frem og fundet en frem til en slags majssuppe, der er mild og god, og som her i huset spises med med Tortillia chips – og det SKAL være de økologiske, ellers er de fyldt med gensplejset majs, og det stoler vi ikke på.
Jeg gør sådan her:
Til 4 personer
Bacon
1 kg kartofler, skrællet og i tern
1 stor dåse majs + en lille dåse majs
(1 rød chili i skiver)
1 liter bouilion
2,5 dl. kaffefløde
Bacon skæres i tern og steges i en gryde. Op med det igen. Lidt olie i bunden af gryden, kartofler i når det er varmt. Derefter den store dåse majs. Hvis du laver mad til voksne, er det her du smider chilien i. Bouilion på. Lad det simre til kartoflerne er møre, det tager et kvarters tid. I med stavblenderen og derefter fløden. Dernæst salt, rigeligt, ellers bliver det kedeligt. Når du har en god konsistens (er den for tyk kan du gøre den mere lind med lidt vand) skal den lille dåse majs i.
Hvis der er voksne og de kan lide chili, kan man med held putte lidt chili-kethup i sin egen portion suppe.
Top med bacon ved serveringen.
Jeg vil gerne anbefale denne opskrift 🙂 Den smager dejligt fuldfed og nærende.
Jeg supplerede med et par løg snittet i små stykker – det er jo næsten obligatorisk 🙂
Og så kan det også anbefales at undersøge, hvor stærk chilien er, inden man snitter det hele og putter den i suppen. De meget erfarne chili-brugere skriver, at man kan nøjes med at prikke huller i chilien uden at snitte den i stykker. På den måde kan man lettere fjerne den igen, når maden er blevet stærk nok.
Dejligt, du kan li det! Vi spiser det jævnligt, og alle er glade for det. Godt trick, det med chilien!