Madpakke-boller

Søndag var store bagedag, med både boller og rugbrødspinde på programmet. Her får I først bollerne – de blev intet mindre end rigtig gode.

Madpakkeboller

4 dl lunken vand

1 dl yoghurt

25 gr. gær

1 tsk salt

2 spsk. smagsneutral olie (fx. solsikke)

1 dl revet sqaush (eller gulerod)

150 gr kamut

ca. 600 gr hvedemel

1 håndfuld revet ost

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt yoghurt, salt, olie, squash, kamut og ost. Ælt hvedemel i, til dejen slipper  skålens kant. Hellere for lidt mel end for meget – de bliver nemt tørre af den meget hvedemel. Hæver til dobbelt størrelse, måske 1 times tid. Formes til boller, ikke for store, de hæver igen og små boller er nemmere at overskue. Hos os var der til 28 boller. Efterhæver til de bæver smukt, og bages ved 200 grader ca.15 min, lidt mindre på varmluft.

Asbjørn spiste 4 inden jeg havde set mig om, selvom han svor han aldrig ville spise noget med squash i. Ha!

Det er hvidt brød, jeg indrømmer det. Men de spiller sammen med rugbrødsstængerne, så de skal nok få det gode grove. Kamut (eller kæmpedurum) snyder lidt, fordi det ikke ses som groft mel, men har samme gode egenskaber.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s