Havemad

Endnu en hektisk uge tager sin begyndelse – hvor bliver det fedt, når vi får ferie! Det kommer til at passe med at haven bugner af bær og grøntsager. Vi har ribs og solbær, jordbær og rabarber. Vi har blomkål, gulerødder og salat. Måske får vi også ærter. Desuden drivhuset med tomater, chili og bunkevis af basilikum. Kæft, vi skal spise pesto til vi brækker os! Og når så vi ikke kan mere, fryser vi pestoen ned i små bøtter. Så er der sommer i fryseren!

Ellers gemmer vi ikke væk, vi kan ikke rigtig finde ud af det.  Desuden gider vi ikke hyppe enorme kartoffelstykker eller spise trætte rødbeder i januar. De der rodfrugter er der andre end os, der er bedre til at gemme og de koster ikke alverden. For os handler det om at gemme det, som virkelig er særligt og forrygende som fx. pestoen.  Og chili! Mange forskellige slags, og masser af dem. Dét er rigdom i fryseren, og det er det bedste og tryggeste, jeg ved.

(Så snart jeg finder kablet, der forbinder kameraet med computeren skal jeg plage jer med 1000 havebilleder)

Reklamer

3 kommentarer til “Havemad”

  1. Mht basilikum så kan man også blanchere den og fryse den – har jeg gjort med i held i frostposer, hvor jeg lavede små “klip-af” portioner vha elastikker … Så har man også til andet end pesto – f.eks en pastaret der minder om den skønne smør-salvie-pasta – bare med masser af basilikum, lidt god olivenolie, hvidløg og evt. en smule finthakket frisk tomat over… minder selfølgelig lidt om pesto og så alligvel ikke…

  2. Det var dog en fremragende idé! Især det med klip af mængder vha. elastikker er genialt.
    Skal den blancheres? Kan man ikke bare fryse den som den er?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s