Flæskesteg med ris

Ja, det lyder tosset og helt hen i hegnet, jeg ved det godt. Men der er tale om flæskesteg i kokosmælk, med lime og chili, og det smager simpelthen bare fantastisk. Alle i husstanden elsker det, nogle elsker nok mest sværen der jo skal være sprød….

Opskriften en sakset direkte fra Camilla Plum, men er lidt svær at finde på hendes side, hvorfor den “genoptrykkes” her:

Flæskesteg i kokosmælk og limeblade.

Retten bliver allerbedst i en stegeso med låg, men et hvilken som helst ildfast og dybt fad hvor kødet kan ligge dækket af mælken, så kun sværen titter op, er helt fint.

2,5 kg svinekam, nakkekam eller bovsteg med svær

2 dåser kokosmælk, usødet og fuldfed

1 spsk stødt ingefær

10-12 limeblade, frosne fra asiatisk butik

1 rød chili, uden kerner

12 hele grønne kardemommekapsler

5-6 stjerneanis

15 fed hvidløg

salt og peber

 

Rids sværen fint, den skal ridses helt ned til de hvide hin­der, men der må ikke gå hul på kødet, så gør saften sværen blød. Gnid sværen med groft salt, så saltet kommer ned i revnerne. Buk stegen sammen bagover så sværen skiller, så er det nemmere at få saltet ned i rillerne. Saltet gør sværen sprød. Gnid salt og ingefær ind på bagsiden af stegen. Gok kardemommekapslerne, så de lige åbner sig.

Kom alle andre ingredienser i et fad der passer om stegen. Sænk kødet ned i sit bad, kødet skal være dækket, sværen skal stikke klart fri.

Sæt stegen i ovnen ved 165 grader i 3 timer. Den skal muligvis have en halv time til. I en stegeso er der ingen fare for at saucen tørrer ud, hvis man bruger et fad skal der nok spædes med lidt vand undervejs.

Mærk på den hvis den føles akkurat fast og ikke giver efter er den tilpas. Hvis man er i tvivl kan man stikke en pind i den. Saften der kommer ud må gerne være brunlyserød, men ikke rigtig rød.

Tag stegen op og lad den hvile, utildækket på et bræt. Rør saucen sammen, hvis den er skilt røres lidt vand i til den samler sig. Overflødigt fedt skummes af.

Server saucen siet, eller med krydderierne i som man vil. Jeg jævner den sommetider lidt, den smager fantastisk og jeg vil gerne have den til at hænge godt ved risene.

Vi spiser med en sprød, grøn salat.

Stegen her er utrolig nem at lave og passer stort set sig selv – vi startede den kl. 15, og så var der mad omkring kl.18. Lige ind fra haven og sætte ris over, og så afsted igen. Super søndagsmad!

Reklamer

6 kommentarer til “Flæskesteg med ris”

  1. Åhh – den har jeg ikke prøvet før, men det er jeg simpelthen nødt til. Tusind tak for opskriften 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s