Pasta pasta pasta

I dag var menu’en ungernes (specielt mellembarnets) absolutte yndlingsmad – det, han bestiller, hvis han helt selv bestemmer sin fødselsdagsmiddag (og det gør han som regel). Det er i al sin skønne enkelthed spaghetti (og det SKAL være spaghetti), kogt og vendt med æg, der er rørt sammen med rigelige mængder af revet parmesan. Rigtig parmesan, that is. Ikke det dér fnuller på dåse, der lugter af døde mus. Jeg troede i årevis, at jeg ikke kunne lide parmesan, og i virkeligheden kunne jeg bare ikke lide musse-fnuller. Ydrk. Nej, Spaghetti Carbonare er så simpelt at det fortjerner de allebedste råvarer. Nå, men mens pastaen koger, steger man bacon. Små stykker, og lad dem bare stege længe, til de er helt sprøde. Man vender dem i – sammen med fedtet fra panden – når man vender æggemassen og pastaen sammen. Servér rygende varm med masser af sort, friskkværnet peber.  Yum!

Spaghetti Carbonara og bønnesalat
Spaghetti Carbonara og bønnesalat

Her vil nogen sikkert indvende at man ikke varmer æggene tilstrækkeligt op i forhold til salmonella osv. Det er helt rigtigt, og en væsentlig grund til at vi sjældent serverer Carbonara for gæster, efter vi er holdt op med at have egne høns med deraf følgende æg. Man kan selvfølgelig vælge at bruge pasteuriserede æg. Der er, efter min mening, bare en hage ved dem: de smager ikke godt. Faktisk smager de skidt. Så hellere løbe risikoen…..

Som salat fik vi (jeg) bønnesalat, den var ganske særligt. Jeg havde ændret lidt i den, for jeg kan ikke lide valnødder (ikke engang honningristede), og desuden kunne jeg ikke opdrive brøndkarse. Lidt ærgerligt, for den manglede klart. Ellers en god salat, og anderledes. Resten udgører morgendagen sunde madpakke til mig. Ungerne, derimod, får de sædvanlige 4 halve med lidt- af- hvert.  De må leve med det, og så længe madkassen er tom når de kommer hjem, regner jeg det som en succes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s