Ugens lækreste måltid

Øj, det blev godt:

Kornsalat
Kornsalat

Kornsalaten lavede jeg af Kæmpedurum – vi købte det samme dag, så der var ikke noget med at stå i blød. Vi beregnede 100 gr. til hver – det er i overkanten, men det er godt at bage af når det er kogt, og perfekt til forkost dagen efter, så man kan næsten ikke koge for meget. Det kogte ca.1,5 time i dobbelt så meget vand som korn, og så hældte vi resten af vandet fra, da det var mørt. Det fik en dressing af 1/2 dl oliven olie, saften og en citron og lidt hakket syltet citron med væske. Så en orange peberfrugt, 2 tomater, en håndfuld bredbladet persille og det meste af en agurk – alt i fine tern.

Dressingen skal på, mens kornet er varmt. Resten blandes i senere, når det er lidt køligere – det behøver ikke være koldt, men det skal heller ikke være brandvarmt, så falder de andre grøntsager sammen.

Hvad fik vi til? Det blev ikke til frikadeller, men til en slags krydrede bøffer. De var lækre! Oksefars/grisefars blandet med spidskommen, fennikelfrø og korianderfrø. Super!

Og spiste ungerne det så, vil du vide? Næ. Vi havde ladet en del af kornet været uden for salaten, og det fik de lidt af i en lille appetitlig skål med pesto på – så røg der lidt ned alligevel.

Jeg valgte at lave en lyndessert for at være sikre på de var mætte – ellers er de oppe kl.6 næste morgen (eller midt om natten), og det gidder man ikke lørdag morgen. Så en portion Skyr, med flydende honning, fyldt med protein der rigtig mætter gør tricket.  I det hele taget: sørg for altid at have Skyr i køleskabet. Det er fedtfattigt, proteinrigt, mættende og smager skønt. Jeg ville ønske, jeg også kunne skrive billigt, men nej – der er trods alt en grænse. 13 kr for en halv liter – men ikke desto mindre køber i op mod to liter om ugen.

Reklamer

One thought on “Ugens lækreste måltid”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s